Instrukcja BHP dla Obsługi krajalnicy pieczywa
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa do wydruku Instrukcja BHP dla Obsługi krajalnicy pieczywa, która powinna znajdować się w każdej w piekarniach czy sklepach (hipermarkety) gdzie oferuje się usługi związane z krojeniem pieczywa.
Uwagi:
Instrukcja w szczegółowy sposób opisuje następujące zagadnienia związane z wykorzystywaniem krajalnicy pieczywa w trakcie pracy:
1. Warunki dopuszczenia pracownika do pracy przy krajalnicy
2. Czynności, które należy wykonać przed przystąpieniem do pracy z urządzeniem
3. Zasady i sposoby bezpiecznego wykonywania pracy (opis czynności, których nie wolno wykonywać w trakcie pracy z krajalnicą oraz rzeczy, które należy wykonać)
4. Czynności po zakończeniu pracy
5. Zasady postępowania w sytuacjach awaryjnych
6. Uwagi związane z wykonywaniem pracy przy krajalnicy
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla Obsługi krajalnicy pieczywa powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
instrukcja bhp dla Obsługi krajalnicy pieczywa,gotowa instrukcja bhp dla Obsługi krajalnicy pieczywa,instrukcja bezpieczeństwa i higieny pracy dla Obsługi krajalnicy pieczywa,wzór instrukcji bhp dla Obsługi krajalnicy pieczywa,wzór instrukcji bezpieczeństwa i higieny pracy Obsługi krajalnicy pieczywa,instrukcja bhp krajalnicy pieczywa
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
Instrukcja BHP dla Obsługi betoniarkiGotowa do wydruku Instrukcja BHP dla Obsługi betoniarki , która powinna znajdować się w każdej firmie zajmującej się wykonywaniem prac budowlanych, w których używana jest betoniarka. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja utrzymania higieny otoczenia piekarniGotowa Instrukcja utrzymania higieny otoczenia piekarni , która powinna się znajdować w każdej piekarni. |
Zobacz | Pobierz | |
Regulamin organizacji wycieczek szkolnychW każdej szkole organizowane są wycieczki szkolne . By wszystko odbyło się zgodnie z przepisami - każda ze szkół powinna posiadać własny Regulamin organizacji wycieczek... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi frezarki pionowejGotowa instrukcja BHP dla Obsługi frezarki pionowej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie wykorzystywana jest frezarka. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi łopaty mechanicznejGotowa instrukcja BHP Obsługi łopaty mechanicznej , przeznaczona dla wszelkich przedsiębiorstw, gdzie przy pracy wykorzystywane są łopaty - np. firmy budowlane, remontowe,... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Robót rozbiórkowychGotowa instrukcja BHP dla Robót rozbiórkowych , powinno posiadać każde przedsiębiorstwo zajmujące się pracami rozbiórkowymi - niezależnie od skali rozbiórki jak i materiału, z... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi maszyn i urządzeńJeżeli w swoim przedsiębiorstwie dużo różnego rodzaju maszyn czy urządzeń - jest to dokument dla Ciebie - Gotowa instrukcja BHP dla Obsługi maszyn i urządzeń , która powinna się... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP na stanowisku palacza w kotłach wodnych i c.o.Gotowa Instrukcja BHP na stanowisku palacza w kotłach wodnych i c.o. , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie używane są kotły wodne i kotły c.o. . |
Zobacz | Pobierz |