Instrukcja BHP dla blacharza-lakiernika
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa instrukcja BHP dla blacharza-lakiernika, która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie przewidziane jest stanowisko pracy blacharz-lakiernik.
Uwagi:
Instrukcja w szczegółowy sposób opisuje następujące zagadnienia:
1. Określenie pracownika mogącego pracować na danym stanowisku
2. Czynności jakie pracownik powinien wykonać przed rozpoczęciem pracy
3. Czynności blacharza-lakiernika w trakcie wykonywania pracy
4. Czynności zakazane
5. Czynności po zakończeniu pracy
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla blacharza-lakiernika powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
blacharz,lakiernik,bhp blacharz,bhp lakiernik,bezpieczeństwo i higiena pracy,bhp,instrukcja bezpieczeństwa i higieny pracy,bezpieczna praca,
Pobierz terazInne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
Instrukcja udzielania pierwszej pomocyW każdym przedsiębiorstwie musi znajdować się instrukcja udzielania pierwszej pomocy . Wypadki mogą przytrafić się wszędzie oraz każdemu - a skutki mogą być nieprzewidywalne. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja postępowania z substancjami niebezpiecznymiGotowa Instrukcja postępowania z substancjami niebezpiecznymi , która powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie gdzie w pracy wykorzystywane są substancje niebezpieczne. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi tokarkiGotowa instrukcja BHP dla Obsługi tokarki , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie wykorzystywana jest tokarka. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi wysokociśnieniowej maszyny czyszczącejGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi wysokociśnieniowej maszyny czyszczącej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest myjka... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi wyparzacza gastronomicznegoGotowa instrukcja BHP dla Obsługi wyparzacza gastronomicznego , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest wyparzacz gastronomiczny -... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla obsługi wózka wysokiego podnoszeniaInstrukcja BHP dla obsługi wózka wysokiego podnoszenia powinna znajdować się w każdej firmie gdzie do pracy wykorzystywane są wózki wysokiego podnoszenia. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi sprężarki powietrznejGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi sprężarki powietrznej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest sprężarka powietrzna . |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP przy pielęgnowaniu chorychGotowa Instrukcja BHP przy pielęgnowaniu chorych , która powinna się znajdować w każdym szpitalu i prywatnej klinice gdzie odbywa się pielęgnacja chorych . |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi przecinarki ściernicowejGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi przecinarki ściernicowej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest przecinarka ściernicowa . |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja utrzymania higieny otoczenia piekarniGotowa Instrukcja utrzymania higieny otoczenia piekarni , która powinna się znajdować w każdej piekarni. |
Zobacz | Pobierz |